//Plant Sterols 800mg
  • PlantSterols_800mg

Plant Sterols 800mg

(φυτικές στερόλες (φυτοστερόλες) των 800 mg)

Οι φυτικές στερόλες απαντώνται στα φυτικά έλαια και στα δημητριακά και η κατανάλωση τους συμβάλλει στη διατήρηση των επιπέδων χοληστερόλης εντός των φυσιολογικών ορίων. Ο μηχανισμός δράσης των φυτικών στερολών στον μεταβολισμό των λιπιδίων είναι ο εξής: οι φυτικές στερόλες διαθέτουν παρόμοια χημική δομή με την χοληστερόλη επιδρώντας στην επανα-απορρόφησή της από το έντερο. Η χοληστερόλη φυσιολογικά εκκρίνεται στο έντερο μέσω της χολής ώστε να συμβάλλει στην πέψη και εν συνεχεία επανα-απορροφάται και εισέρχεται στην κυκλοφορία του αίματος. Οι φυτικές στερόλες ανταγωνίζονται την χοληστερόλη στην επανα-απορρόφησή της από το έντερο με αποτέλεσμα την μείωση των επιπέδων της ακόμη και σε άτομα που ακολουθούν υπολιπιδαιμική δίαιτα.

Οι σύγχρονες δίαιτες χαρακτηρίζονται από όλο και χαμηλότερα επίπεδα διαιτητικής πρόσληψης φυτικών στερολών ,για τον λόγο αυτό πολλά τρόφιμα όπως η μαργαρίνη εμπλουτίζονται με φυτικές στερόλες. Αυτά τα εμπλουτισμένα τρόφιμα συμβάλλουν στην αύξηση της ημερήσιας πρόσληψης. Παρά το γεγονός αυτό είναι δύσκολο να επιτευχθεί η επιθυμητή πρόσληψη, ενώ συχνά η αυξημένη κατανάλωσή τους οδηγεί σε συνοδό αύξηση των προσλαμβανόμενων θερμίδων.

Οι ταμπλέτες του Plant Sterols της Lamberts παρέχουν 800mg φυτοστερολών και μπορούν να προστεθούν σε δίαιτες χωρίς να επιβαρύνουν την ημερήσια πρόσληψη σε θερμίδες. Η δόση αυτή ισούται με την δόση που έχει χρησιμοποιηθεί σε κλινικές μελέτες, σχετικά με την μείωση της χοληστερόλης του αίματος.

Αριθ. Πρωτ. Γνωστοποίησης ΕΟΦ: 18475/11.03.2015

Tags: χοληστερόλη, χοληστερίνη, LDL

FacebookTwitterGoogle Plus
Κατηγορία:

Περιγραφή Προϊόντος

Φυτικές στερόλες

Διατροφικές πληροφορίες Aνά ταμπλέτα
Plant Sterols  800mg (providing up to 80% beta-sitosterols*)

*Τα σχετικά επίπεδα των επιμέρους στερολών υπόκεινται  σε φυσική διακύμανση.

Ταμπλετοποίηση με: Skimmed Milk Powder,Calcium Carbonate, Cellulose, Crosslinked Cellulose Gum, Tablet Coating (H. Methylcellulose, Glycerin), Silicon Dioxide, Stearic Acid, Magnesium Stearate.

Δοσολογία: Λαμβάνετε 1 ταμπλέτα ημερησίως με το γεύμα ή σύμφωνα με τις οδηγίες του γιατρού ή του φαρμακοποιού σας . Να μην υπερβαίνετε την προτεινόμενη ημερήσια δόση.

Φύλαξη: Να φυλάσσεται σε δροσερό και ξηρό περιβάλλον και να προφυλάσσεται από το φως.

Αλλεργίες: Περιέχει λακτόζη.

Προφυλάξεις: Δεν πρέπει να λαμβάνεται από έγκυες ή θηλάζουσες γυναίκες.

ΛΕΥΚΗ ΟΒΑΛ ΕΠΙΚΑΛΥΜΜΕΝΗ ΤΑΜΠΛΕΤΑ

Συσκευασία: 90 Κωδικός: 8584

Σχετικά Προιόντα
×

×

×