///Προπόνηση & διατροφή για ενέργεια και αντοχή

Προπόνηση & διατροφή για ενέργεια και αντοχή

Οι αθλητές που επιζητούν υψηλής έντασης προπόνηση σε συνδυασμό με με μία μικρής διάρκειας περίοδο αποκατάστασης, αποτελεί σημαντική πρόκληση. Το ενδιαφέρον των Επαγγελματιών της Αθλητικής Διατροφής εστιάζει τα τελευταία χρόνια σε αυτούς. Είναι γεγονός ότι ο χαμηλός δέικτης σωματικού λίπους των αθλητών αυτών συμβάλλει στην ενίσχυση της αθλητικής απόδοσης. Ωστόσο, οι διατροφικοί περιορισμοί που αυτός απαιτεί, έχουν κόστος στον οργανισμό. Ο χαμηλός δείκτης σωματικού λίπους οδηγεί συχνά σε μείωση των επιπέδων ενέργειας. Παράλληλα, προκαλεί διατροφικές ανεπάρκειες σημαντικών μικροθρεπτικών συστατικών με αποτέλεσμα την εμφάνιση κόπωσης και τραυματισμών.

Η Lamberts® δημιουργεί επιστημονικές λύσεις για τους αθλητές που επιζητούν εκγύμναση για ενέργεια και αντοχή. Ανταποκρινόμενη στις ανάγκες τους, προσφέρει τη σειρά κλασικών συμπληρωμάτων διατροφής, καθώς και τη σειρά αθλητικής διατροφής Performance. Η μεγάλη γκάμα σκευασμάτων της εταιρείας στοχεύει στην αύξηση της ενέργειας και αντοχής. Παράλληλα προλαμβάνει την κόπωση και τους τραυματισμούς που ελλοχεύουν σε αυτή την ομάδα αθλητών.

Συνδυάστε προπόνηση με την κατάλληλη αθλητική διατροφή για ενέργεια και αντοχή

Η αύξηση της ενέργειας & αντοχής επιτυγχάνεται συνδυάζοντας την κατάλληλη προπόνηση και αθλητική διατροφή. Σε κάθε περίπτωση, συμβουλευτείτε τον ιατρό σας ο οποίος θα σας προσφέρει τις κατάλληλες οδηγίες, βασισμένες στις δικές σας ανάγκες. Η Lamberts σας προτείνει τα παρακάτω tips με στόχο την επίτευξη των επιθυμητών αποτελεσμάτων:

  • Αναλόγως την ένταση και την διάρκεια του προγράμματος εκγύμνασης, οι ημερήσιες ανάγκες του οργανισμού σε πρωτεΐνες και υδατάνθρακες διαφοροποιούνται. Κυμαίνονται σε 1.2 – 1.7 gr/kg σωματικού βάρους και 7-10 gr/kg σωματικού βάρους, αντίστοιχα.
  • Μετά το πέρας 45 λεπτών έντονης άσκησης ή αγώνα, οι ανάγκες του οργανισμού σε υδατάνθρακες κυμαίνονται σε 0.75-1gr/λεπτό (45-60 gr/ώρα). Το ίδιο συμβαίνει και για κάθε ώρα προπόνησης ή αγώνα εν συνεχεία.
  • Τα πρώιμα στάδια της αποθεραπείας είναι εξαιρετικά σημαντικά για την μεγιστοποίηση της αποκατάστασης των αποθηκών γλυκογόνου. Επίσης συμβάλλουν στην διατήρηση της φυσιολογικής λειτουργίας του ανοσοποιητικού συστήματος. Συνιστούμε για τις δύο πρώτες ώρες μετά την εκγύμναση ή τον αγώνα, πρόσληψη υδατανθράκων 1-1.5 gr/kg σωματικού βάρους /ανά ώρα. Η πρόσληψη αυτή συνεισφέρει στην συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη υδατανθράκων των αθλητών αυτών που κυμαίνεται στα 6-10 gr/kg σωματικού βάρους/24ώρο.
  • Ακολουθήστε τα πλέον κατάλληλα προγράμματα για την βελτίωση της αντοχής. Τα προγράμματα εκγύμνασης με βάση την μέτρηση και την βελτίωση της VO2max (Δείκτης μέτρησης της αερόβιας ικανότητας) προσφέρουν επιθυμητά αποτελέσματα. Το ίδιο ισχύει και για το Lactate threshold (γαλακτικό κατώφλι).
  • Για την αποφυγή τραυματισμών και την βελτίωση της ευελιξίας είναι απαραίτητες σε εβδομαδιαία βάση ασκήσεις δυναμικού και στατικού stretching.

Οι αθλητές που επιζητούν υψηλής έντασης προπόνηση σε συνδυασμό με με μία μικρής διάρκειας περίοδο αποκατάστασης, αποτελεί σημαντική πρόκληση.

Προπόνηση & διατροφή για ενέργεια και αντοχήΠροπόνηση & διατροφή για ενέργεια και αντοχή

2021-04-06T16:44:46+00:00 Ιανουάριος 31, 2018|