Γιατί όλα τα σκευάσματά μας βασίζονται σε μια εις βάθος κατανόηση των τελευταίων διατροφικών ερευνών και η στρατηγική μας είναι να αναπτύσσουμε μόνο προϊόντα που υποστηρίζονται από έγκυρη επιστημονική έρευνα. Το σημαντικότερο χαρακτηριστικό της εταιρείας μας όμως είναι η κατανόηση, πως η αποτελεσματικότητα εξαρτάται άμεσα από τη σωστή δοσολογία και συγκέντρωση των μικροθρεπτικών συστατικών. Με βάση τη λογική αυτή έχουμε σχεδιάσει το σύνολο των σκευασμάτων μας, δίνοντας ταυτοχρόνως ιδιαίτερη βαρύτητα στην απορρόφηση και τη βιοδιαθεσιμότητα των δραστικών συστατικών.
Όλα μας τα προϊόντα παρασκευάζονται στο Ηνωμένο Βασίλειο σε τρία από τα πιο μοντέρνα και τεχνικά άρτια εργοστάσια στην Ευρώπη, τα οποία λειτουργούν με τα αυστηρά φαρμακευτικά πρότυπα της Φαρμακευτικής Ορθής Παρασκευαστικής Πρακτικής (Pharmaceutical GMP) και είναι εγκεκριμένα από το Υπουργείο Υγείας της Μ. Βρετανίας και τον Οργανισμό Ελέγχου Φαρμάκων.
Σημαίνει ότι το εκάστοτε σκεύασμα έχει χρησιμοποιηθεί σε κλινική μελέτη. Η Lamberts αποτελεί μία από τις λίγες, εάν όχι τη μόνη, εταιρεία συμπληρωμάτων κλινικής διατροφής με τόσο προγραμματισμένη στόχευση στην κλινική έρευνα .Τα τελευταία 20 χρόνια έχουμε επενδύσει πάνω από 2.000.000€ σε μελέτες κλινικής διατροφής, δουλεύοντας από κοινού με πολλά ερευνητικά τμήματα σημαντικών Πανεπιστημίων προκειμένου να διεξάγουμε μελέτες σε διαφόρους τομείς της κλινικής πράξης, όπως είναι η χρήση του μαγνησίου στο άσθμα ,η χρήση των ανθοκυανιδινών στην κατακράτηση των υγρών , η χρήση των αντιοξειδωτικών στις εμβοές κλπ.
Σημαίνει Ορθή Παρασκευαστική Πρακτική. Η ορθή παρασκευαστική πρακτική (Good Manufacturing Practice (GMP)) αποτελεί μια πιστοποίηση υψηλών standards ποιότητας παραγωγής με την οποία διασφαλίζεται ότι τα προϊόντα παράγονται και ελέγχονται συνεχώς, σύμφωνα με αυστηρά καθοριζόμενα πρότυπα ποιότητας. Αφορά σε όλες τις πτυχές της φαρμακευτικής παραγωγής, από τις πρώτες ύλες, τους χώρους και τον εξοπλισμό παρασκευής, μέχρι την εκπαίδευση και την προσωπική υγιεινή του προσωπικού. Χωρίς την πιστοποίηση αυτή, είναι αδύνατο να είμαστε σίγουροι ότι η κάθε παρτίδα σκευασμάτων είναι της ίδιας υψηλής ποιότητας με το πρωτότυπο καθώς κατά την διάρκεια της παραγωγής ελλοχεύει και είναι υπαρκτός ο κίνδυνος, μιας απρόσμενης επιμόλυνσης, ενός λάθους στην αναγραφή των ετικετών των σκευασμάτων, καθώς επίσης και ο κίνδυνος μικρότερης (μειωμένη απόδοση) ή μεγαλύτερης (κίνδυνος τοξικότητας) περιεκτικότητας στα δραστικά συστατικά των σκευασμάτων. Για τον λόγο αυτό επιμένουμε στο γεγονός ότι όλα τα προϊόντα μας παράγονται στις, πιστοποιημένες με την Pharmaceutical GMP (Φαρμακευτική ορθή παρασκευαστική πρακτική ) εγκαταστάσεις μας. Η λειτουργία όλων των εργοστασίων της Lamberts τελεί υπό την έγκριση της Ρυθμιστικής Υπηρεσίας Φαρμάκων και Προϊόντων Υγείας (MHRA) του Υπουργείου Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου.
Το σήμα GMO Free ή non GMO σημαίνει ότι στην παρασκευή του σκευάσματος ΔΕΝ χρησιμοποιήθηκαν γενετικά τροποποιημένοι οργανισμοί ή γενετικά τροποποιημένες πρώτες ύλες. Όλα τα σκευάσματα της Lamberts είναι GMO Free (non GMO).
Οι πρώτες ύλες για την παρασκευή συμπληρωμάτων διατροφής μπορεί να εμφανίζουν μεγάλες διαφορές, καθώς υπάρχουν υψηλής ποιότητας πρώτες ύλες που προορίζονται για χρήση από άνθρωπο και χαμηλότερης ποιότητας πρώτες ύλες που χρησιμοποιούνται στην παρασκευή ζωοτροφών. Οι πρώτες ύλες που χρησιμοποιούνται στην παρασκευή όλων των προϊόντων της LAMBERTS τηρούν τις προδιαγραφές που χρησιμοποιούνται στην φαρμακοποιία και αφορούν ουσίες που προορίζονται στην ανθρώπινη κλινική διατροφή.
Πολλά φυσικά συστατικά που χρησιμοποιούνται ως πρώτες ύλες στην παρασκευή συμπληρωμάτων διατροφής μπορεί να επιμολυνθούν από περιβαλλοντικούς παράγοντες, δηλαδή ουσίες που βρίσκονται φυσιολογικά στην φύση και προκύπτουν ως αποτέλεσμα της ανθρώπινης δραστηριότητας (π.χ. βαρέα μέταλλα) . Για τον λόγο αυτό κάθε προϊόν μας ελέγχεται ώστε να εξασφαλιστεί ότι τα συστατικά της παρακάτω λίστας είτε απουσιάζουν, είτε ανευρίσκονται σε πολύ χαμηλότερα επίπεδα από τα αυστηρά καθοριζόμενα όρια της Ευρωπαϊκής ένωσης:
Εκτός αυτών όλες οι πρώτες ύλες ελέγχονται για επιμολύνσεις από μικρόβια, μύκητες και ιούς.
Η συσκευασία προϊόντων της LAMBERTS γίνεται σε ειδικά, αδιαφανή δοχεία από HDPE (High Density PolyEthylene), κατάλληλα για την φύλαξη και διατήρηση τροφίμων και συμπληρωμάτων διατροφής. Η επιλογή του συγκεκριμένου υλικού συσκευασίας, έγινε γιατί θέλουμε τα προϊόντα μας να μην εκτίθενται ούτε στο ορατό φως (το οποίο περνάει μέσα από το γυαλί) , ούτε στην υπεριώδη ακτινοβολία για την αποφυγή οξείδωσης των θρεπτικών µικροσυστατικών.
Για 2 λόγους: 1) Για την υψηλή ισχύ τους (όπως καθορίζεται από την περιεκτικότητα σε EPA & DHA) και 2) Για την μέγιστη καθαρότητα τους. Η Lamberts® διασφαλίζει ότι τα ιχθυέλαια της είναι μέγιστης καθαρότητας καθώς
Τα ψάρια για την παρασκευή των ιχθυελαίων μας είναι ανοιχτής θάλασσας. Τα ψάρια αυτά δεν απειλούνται από εξαφάνιση, ψαρεύονται με ορθές αλιευτικές πρακτικές και δεν τους έχει χορηγηθεί αυξητική ορμόνη. Ο λόγος που πολλές εταιρείες εμμένουν να αναφέρουν τα ψάρια που χρησιμοποιούν είναι καθαρά για εντυπωσιασμό, καθώς τα ιχθυέλαια τους είναι πολύ χαμηλής ισχύος (δεν έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε EPA και DHA) και δεν φθάνουν τα στάνταρ ποιότητας και ασφάλειας της LAMBERTS με την 5πλή μοριακή απόσταξη. Για τον λόγο αυτό επιμένουν στην πρώτη ύλη και όχι στο τελικό προϊόν.
Πολλές εταιρείες αναφέρουν για λόγους marketing τις θάλασσες στις οποίες ψαρεύουν τα ψάρια που χρησιμοποιούν για την παρασκευή των ιχθυελαίων τους. Δυστυχώς καμία θάλασσα δεν είναι 100% καθαρή. Ακόμη όμως και να ήταν, τα ψάρια ανοιχτής θάλασσας κινούνται ελεύθερα και ενδεχομένως να έχουν εκτεθεί σε περιβαλλοντικούς ρύπους. Εμείς αυτό το αποδεχόμαστε, και μέσω των διαδικασιών που χρησιμοποιούμε (χρήση υποδόριου λίπους, 5πλή μοριακή απόσταξη) διασφαλίζουμε και σας διαβεβαιώνουμε ότι το τελικό μας προϊόν είναι πεντακάθαρο.
Μπορείτε να λάβετε είτε Ω3 από λιναρόσπορο (FLAX SEED OIL), είτε Ω3 από μικροάλγη (Vegan DHA, Vegan Omega 3 750mg, Vegan Omega 3 Liquid)
Η LAMBERTS σε όλα τα σκευάσματα μετάλλων που διαθέτει αναγράφει την ποσότητα του στοιχειακού μετάλλου που παρέχει το συγκεκριμένο σκεύασμα. Για παράδειγμα:
MagAsorb 150 mg | 150 mg στοιχειακού μαγνησίου |
Mag 375 mg | 375 mg στοιχειακού μαγνησίου |
Zinc 25 mg | 25 mg στοιχειακού ψευδαργύρου |
Zinc 15 mg | 15 mg στοιχειακού ψευδαργύρου |
Το ίδιο ισχύει και για τα μέταλλα που περιέχονται στα σκευάσματα πολυβιταμινών.
Η γλυκοζαμίνη είναι μια γλυκό-πρωτεΐνη, δηλαδή μια πρωτεΐνη που έχει πάνω της μόρια γλυκόζης, οπότε αυξάνει ελαφρώς την γλυκόζη (σάκχαρο) του οργανισμού. Η αύξηση αυτή είναι όμως πολύ μικρή και για τον λόγο αυτό μπορεί να ληφθεί από ανθρώπους που είναι διαβητικοί. Απλά τις πρώτες μέρες λήψης της γλυκοζαμίνης είναι καλό να μετράνε λίγο συχνότερα το σάκχαρο τους.
H φυτοδροϊτίνη αποτελεί μια πατενταρισμένη μορφή χονδροϊτίνης, που παράγεται από τα βρώσιμα θαλάσσια φύκια: κυστοειδές φύκι (Fucus Vesicullosus) και μαρούλι της θάλασσας (Ulva lactuca). Η δομή της φυτοδροϊτίνης είναι ταυτόσημη με αυτή της χονδροϊτίνης, κάτι έχει ως αποτέλεσμα ταυτόσημη βιοισοδυναμία και ως εκ τούτου έχει την ίδια βιολογική δράση και αποτελεσματικότητα με τη χονδροϊτίνη.
Τα σκευάσματα της σειράς Eyewise μπορεί να λαμβάνονται για μεγάλο χρονικό διάστημα καθώς τα δραστικά συστατικά τους είναι σε ασφαλή επίπεδα.
Ο λόγος της συντομότερης ημερομηνίας λήξης των βοτάνων μας έναντι του ανταγωνισμού είναι γιατί , στην παρασκευή των βοτάνων μας δεν χρησιμοποιούμε ακτινοβολία γ. Αυτό διασφαλίζει ότι δεν θα καταστραφεί η δραστική ουσία του βοτάνου, με αποτέλεσμα τα τελικό προϊόν να είναι άκρως αποτελεσματικό. Δυστυχώς για τον λόγο αυτό τα βότανα μας έχουν σχετικά συντομότερη ημερομηνία λήξης σε σχέση με τον ανταγωνισμό, όμως αυτό είναι το αναγκαίο τίμημα για να έχουμε ένα αποτελεσματικό σκεύασμα.
Κάθε βότανο οφείλει την δράση του σε μια συγκεκριμένη κατηγορία δραστικών ουσιών που ονομάζονται φυτοχημικά δραστικές ουσίες. Κάθε βότανο έχει διαφορετική κατηγορία φυτοχημικά δραστικών ουσιών και συνεπώς κάθε βότανο έχει διαφορετική δράση. Ωστόσο η δράση αυτή εμφανίζεται σε μια συγκεκριμένη συγκέντρωση της φυτοχημικά δραστικής ουσίας. Μικρότερη συγκέντρωση δεν εξασφαλίζει το επιθυμητό αποτέλεσμα, ενώ η μεγαλύτερη συγκέντρωση αυξάνει την πιθανότητα εμφάνισης τοξικότητας. Η τιτλοδότηση λοιπόν είναι μια διαδικασία παρασκευής βοτάνων, η οποία διασφαλίζει ότι το τελικό προϊόν περιλαμβάνει μια συγκεκριμένη /αυστηρώς καθοριζόμενη ποσότητα φυτοχημικά δραστικής ουσίας. Συνεπώς τα πλεονεκτήματα των τιτλοδοτημένων βοτάνων είναι η ασφάλεια. (Μεγαλύτερη δόση αυξάνει την πιθανότητα εμφάνισης τοξικότητας) και η αποτελεσματικότητα. (Μικρότερη δόση δεν εξασφαλίζει το επιθυμητό φαρμακευτικό αποτέλεσμα). Όλα τα βότανα που παρασκευάζει η Lamberts είναι τιτλοδοτημένα με το επίπεδο τιτλοδότησης που έχει χρησιμοποιηθεί σε δημοσιευμένες κλινικές μελέτες.
Κανένα σκεύασμα της LAMBERTS δεν περιέχει ζάχαρη. Επίσης τα προϊόντα της LAMBERTS δεν περιέχουν : τεχνητά χρώµατα , αρώµατα ,συντηρητικά και ασπαρτάµη
Πράγματι, σε αρκετά σκευάσματα μας η δόση των μικροθρεπτικών συστατικών είναι πολύ υψηλότερη της Διατροφικής Τιμής Αναφοράς. Αυτό συμβαίνει γιατί σε πολλές περιπτώσεις η Διατροφική Τιμή Αναφοράς δεν επαρκεί για την κάλυψη των διατροφικών αναγκών. Ωστόσο η δόση που χρησιμοποιούμε παραμένει χαμηλότερη του Ανώτερου Ανεκτού Επιπέδου Πρόσληψης που έχει καθορίσει η Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων. Ως Ανώτερο Ανεκτό Επίπεδο Πρόσληψης ενός θρεπτικού συστατικού, ορίζεται το μέγιστο όριο της συνολικής ημερήσιας πρόσληψης του συγκεκριμένου θρεπτικού συστατικού (από όλες τις πηγές, συμπεριλαμβανομένων των συμπληρωμάτων διατροφής) το οποίο εκτιμάται, ότι είναι απίθανο να προκαλέσει κίνδυνο ανεπιθύμητων ενεργειών στην υγεία των ανθρώπων (1) . Ως εκ τούτου όταν λαμβάνετε ένα συμπλήρωμα διατροφής της Lamberts να παραμένετε ήσυχος όσον αφορά στην ασφάλεια του. Άλλωστε η ασφάλεια χρήσης των συμπληρωμάτων μας είναι ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά της εταιρείας μας.
Η ερώτηση αυτή είναι η συχνότερη ερώτηση που κάνουν οι Επαγγελματίες Υγείας στο Επιστημονικό μας τμήμα. Έχει παγιωθεί αβάσιμα από πολλές εταιρείες ότι τα συμπληρώματα πρέπει να τα λαμβάνει κάποιος για 3-6 μήνες συνεχόμενα και μετά να κάνει διακοπή για 1-2 μήνες στα πλαίσια «αποτοξίνωσης». Η απάντηση αυτή όμως είναι λάθος και δείχνει σημαντική άγνοια. Η σωστή απάντηση είναι ότι πρέπει να γίνεται εξατομίκευση της διάρκειας λήψης αναλόγως του είδους του συμπληρώματος και των αναγκών του καταναλωτή. Για παράδειγμα η λήψη της Εχινάκεας γίνεται για περιορισμένο χρονικό διάστημα (14-21 μέρες μόνο), ενώ η λήψη της βιταμίνης C μπορεί να γίνεται για πολύ μεγάλα χρονικά διαστήματα.
Για οποιαδήποτε πληροφορία που αφορά σε φαρμακευτικές αλληλεπιδράσεις, προφυλάξεις ή αντενδείξεις λήψης των συμπληρωμάτων διατροφής, μπορείτε να έρχεστε σε άμεση επικοινωνία με το Επιστημονικό Τμήμα της εταιρείας μας. Τηλ. 210 93 29 139 (Εσωτ. 2) – lamberts@greenimport.gr
Σχετικά συχνά η Lamberts προβαίνει σε μικρές αλλαγές στη σύνθεση των προϊόντων της. Η συχνότητα των εφαρμοζόμενων αλλαγών ακολουθεί την εξέλιξη της επιστήμης της διατροφής και αποτελεί το αποτέλεσμα της προσπάθειας της Lamberts να παραμένει συνεχώς επικαιροποιημένη με τα τρέχοντα βιβλιογραφικά δεδομένα.
Το χρώμα στις ταμπλέτες μπορεί να διαφέρει ελαφρώς από παρτίδα σε παρτίδα προϊόντος, κάτι που οφείλεται στη φυσική προέλευση των εκδόχων επικάλυψης (π.χ. χρωστική παντζαριού) και δεν υποδεικνύει αλλοίωση του προϊόντος, εφόσον βεβαίως δεν έχει παρέλθει η ημερομηνία λήξης.
Στην πλειονότητα τους τα προϊόντα της LAMBERTS δεν περιέχουν καµία ουσία η οποία να είναι γνωστό ότι προκαλεί αλλεργικές αντιδράσεις σε άτοµα µε γνωστό ιστορικό εµφάνισης αλλεργικών αντιδράσεων. Σε περίπτωση που κάποιο αλλεργιογόνο από την παρακάτω λίστα περιέχεται στο εκάστοτε σκεύασµα, επισημαίνεται με bold γραφή στην ετικέτα του προϊόντος, σύμφωνα με την ισχύουσα Ευρωπαϊκή νομοθεσία περί της επισήμανσης των διατροφικών αλλεργιογόνων. Επιπροσθέτως στο site μας στην ενότητα «Προφυλάξεις» υπάρχει υποενότητα με τίτλο αλλεργίες στην οποία φαίνεται η ύπαρξη ή όχι διατροφικού αλλεργιογόνου στο εκάστοτε σκεύασμα.
Λίστα Αλλεργιογόνων |
• Σιτάρι • Αυγά • Ξηροί καρποί • Ψάρια • Σόγια • Γλουτένη • Γάλα και γαλακτοκοµικά προϊόντα • Θειώδη • Οστρακοειδή • Κριθάρι • Λακτόζη • Σέλινο • Μαγιά |
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Η γλουτένη είναι διατροφικό αλλεργιογόνο. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Νομοθεσία σχετικά με την αναγραφή των διατροφικών αλλεργιογόνων στα τρόφιμα (και ως εκ τούτου στα συμπληρώματα), αυτή πρέπει να γίνεται με bold γραφή στην λίστα των συστατικών ΜΟΝΟ όταν αυτά περιέχονται στο εκάστοτε σκεύασμα ή τρόφιμο. Δηλαδή αν ένα σκεύασμα περιέχει ένα διατροφικό αλλεργιογόνο τότε και μόνο τότε αυτό πρέπει να αναγράφεται. Αν δεν αναγράφεται σημαίνει ότι δεν υπάρχει μέσα στο σκεύασμα.
Ως παράδειγμα σας παραθέτουμε το σκεύασμα Pure Fish Oil, στο οποίο περιέχεται το αλλεργιογόνο ως ιχθυέλαιο. Σε αυτή την περίπτωση επισημαίνεται με bold γραφή στην λίστα των συστατικών, όπως ορίζει η Ευρωπαϊκή Νομοθεσία.
Η αναγραφή σε ανταγωνιστικά προϊόντα ότι «Δεν περιέχει γλουτένη» είναι πλεονασμός και γίνεται για λόγους marketing πρωτίστως, καθώς θέλουν να εκμεταλλευτούν την ευαισθητοποίηση του κόσμου σχετικά με την γλουτένη.
Καθώς όμως αντιλαμβανόμαστε το στρες που προκαλεί σε αρκετό κόσμο η μη επισήμανση της ύπαρξης ή όχι γλουτένης, έχουμε προβεί σε επισήμανση των προϊόντων μας που δεν περιέχουν γλουτένη με το αντίστοιχο εικονίδιο στο website μας.
Το πρωί μετά το πρωινό ή το μεσημέρι μετά το μεσημεριανό.
Όχι, καθώς δεν έχουν θερμίδες.
Η πολυβιταμίνη αποτελεί την βάση ενός προγράμματος διατροφής καλύπτοντας ταυτόχρονα πολλαπλές διατροφικές ανάγκες. Σε περίπτωση που οι διατροφικές ανάγκες είναι εμμένουσες, κάποιος μπορεί να συνεχίζει για μεγάλο διάστημα την λήψη πολυβιταμίνης. Στη βάση αυτής της θεώρησης, η Lamberts αποτελεί την μοναδική εταιρεία συμπληρωμάτων διατροφής παγκοσμίως με 18 διαφορετικά πολυβιταμινούχα σκευάσματα.
Με τον τρόπο αυτό, επιτυγχάνεται η καλύτερη δυνατή διατροφική κάλυψη του καταναλωτή, αναλόγως την ηλικία, το φύλο, τις καθημερινές συνήθειες και την ύπαρξη ή όχι υποκείμενων καταστάσεων, τα οποία απαιτούν την πρόσληψη συγκεκριμένων μικροθρεπτικών συστατικών.
Ταυτόχρονα, είναι η μοναδική εταιρεία που εξελίσσει συνεχώς την ποιότητα των πολυβιταμινούχων σκευασμάτων της, παρασκευάζοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα νέα προϊόντα ή/ και εξελίσσοντας την σύνθεση και την περιεκτικότητα υφιστάμενων πολυβιταμινών, ώστε να συμβαδίζει με τα επικαιροποιημένα επιστημονικά δεδομένα.
Τα σκευάσματα φιλικών βακτηρίων δεν πρέπει να γίνεται με ζεστά ροφήματα για να μην καταστραφούν τα βακτηριακά στελέχη. Για τον ίδιο λόγο πρέπει να λαμβάνονται τουλάχιστον 2 ώρες πριν από την λήψη αντιβιοτικών.
Τα σκευάσματα φιλικών βακτηρίων περιέχουν ζωντανά μικρόβια τα οποία λαμβάνονται δια της στοματικής οδού και αποικίζουν το έντερο βελτιώνοντας την ισορροπία της εντερικής χλωρίδας. Τα πρεβιοτικά είναι δυσαπορρόφητα συστατικά των τροφίμων που επιδρούν ευεργετικά στον καταναλωτή διεγείροντας την ανάπτυξη και την αύξηση της δραστηριότητας ενός ή ορισμένων ειδών φιλικών βακτηρίων στο παχύ έντερο, βελτιώνοντας έτσι την υγεία του ανθρώπου-ξενιστή τους (Gibson and Roberfroid, 1995). Δηλαδή πρόκειται για άπεπτες ίνες τις οποίες καταναλώνουν τα βακτηρίδια της εντερικής χλωρίδας και πολλαπλασιάζονται.