/faq
faq 2018-05-21T20:57:54+00:00

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Όλα τα προϊόντα της Lamberts βασίζονται στην άριστη κατανόηση των τελευταίων διατροφικών ερευνών και στηρίζονται σε έγκυρα επιστημονικά δεδομένα. Αποτελεί μία από τις λίγες, εάν όχι τη μόνη, εταιρεία που επενδύει αρκετά στην κλινική έρευνα.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

To σήμα GMP (Good Manufacturing Practice) αποτελεί την πιστοποίηση των υγειονομικών αρχών του Υπουργείου Ελέγχου Υγείας και Φαρμάκων της Αγγλίας, ότι κάθε προϊόν που παρασκευάζεται από την LAMBERTS, υπόκειται σε μία σειρά από αυστηρά τεστ, στα οποία ελέγχεται:

1. η ποιότητα των πρώτων υλών

2. η διαδικασία παρασκευής του σκευάσματος και

3. η αποτελεσματικότητα του.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Το σήμα GMO σημαίνει genetically modified organism, δηλαδή γενετικά τροποποιημένος οργανισμός-προιόν. Αντιστοίχως το σήμα GMΟ FREE αποτελεί την ένδειξη/απόδειξη ότι όλα τα προϊόντα της Lamberts δεν περιέχουν γενετικά μεταλλαγμένες πρώτες ύλες.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Όλες οι πρώτες ύλες που χρησιμοποιεί η Lamberts προορίζονται για ανθρώπινη κλινική διατροφή. Εκτός αυτού όλες οι πρώτες ύλες έλεγχονται και είναι καθαρές από επιμολύνσεις από περιβαλλοντικούς και βιολογικούς παράγοντες.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

το πρωί ή το μεσημέρι μετά από κάποιο γεύμα

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

όχι, καθώς δεν παρέχουν καμία θερμιδική επιβάρυνση στον οργανισμό.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Το χρονικό διάστημα λήψης εξαρτάται από την ηλικία, το φύλο, τις καθημερινές συνήθειες, την διατροφή και αν υπάρχει ή όχι υποκείμενο νόσημα.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

TIME RELEASE σημαίνει ελεγχόμενη αποδέσμευση. Η VIT-C είναι εντόνως υδατοδιαλυτή και η λήψη της σε μορφή αναβράζοντος δισκίου οδηγεί στην γρήγορη αποβολή της μέσω των ούρων. Αντιθέτως η VIT-C TIME RELEASE της LAMBERTS παραμένει 6-8 ώρες στο έντερο και απορροφάται βαθμιαία καλύπτοντας άριστα τον ασθενή στην διάρκεια της ημέρας. Εκτός αυτού, η VIT-C της LAMBERTS πλεονεκτεί έναντι των άλλων σκευασμάτων της αγοράς λόγω του εμπλουτισμού της με βιοφλανοειδή και Rose Hip για ενίσχυση του αντιοξειδωτικού αποτελέσματος.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Η LAMBERTS είναι η μοναδική εταιρεία παγκοσμίως με 21 διαφορετικά πολυβιταμινούχα σκευάσματα που κατατάσσονται αναλόγως την ηλικία, το φύλο και την υποκείμενη παθολογική κατάσταση ή την πρόληψη αυτής. Ταυτόχρονα είναι η μοναδική εταιρεία που εξελίσσει συνεχώς την ποιότητα των πολυβιταμινούχων σκευασμάτων και στηριζόμενη σε σύγχρονες μελέτες, παρασκευάζει σχεδόν κάθε χρόνο ένα καινούργιο προϊόν που να ανταποκρίνεται στα τελευταία επιστημονικά δεδομένα. Το γεγονός αυτό είναι πολύ σημαντικό αν αναλογιστεί κανείς ότι οι περισσότερες εταιρείες διατηρούν στην αγορά σκευάσματα που έχουν παρασκευαστεί εδώ και πολλά χρόνια.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Το κολλαγόνο αποτελεί την κύρια δομική πρωτεΐνη του συνδετικού ιστού. Έως σήμερα έχουν απομονωθεί 28 διαφορετικοί τύποι κολλαγόνου, οι συχνότεροι εκ των οποίων είναι οι: • Collagen I: δέρμα, τένοντες, αγγειακό τοίχωμα, οστά (κύριο δομικό συστατικό των οστικών δοκίδων). • Collagen II: αρθρικός χόνδρος (κύριο δομικό συστατικό του αρθρικού χόνδρου). • Collagen III: δικτυωτό χόριο (κύριο δομικό συστατικό των δικτυωτών ινών), εμφανίζεται σε στενή συνάφεια με το κολλαγόνο τύπου I. • Collagen IV: αποτελεί το κύριο δομικό συστατικό των βασικών μεμβρανών. • Collagen V: επιφάνεια κυττάρων, τρίχες και πλακούντας. Από τα παραπάνω στοιχεία αποδεικνύεται ότι το κολλαγόνο που συναντάται στο δέρμα είναι τύπου Ι (κυρίως),ΙΙΙ,ΙV και V. Η γήρανση του ανθρωπίνου δέρματος προκαλείται ως αποτέλεσμα 2 κυρίων παραγόντων: της φυσιολογικής γήρανσης (μείωση της παραγωγής του κολλαγόνου) και της φωτογήρανσης. Η φωτογήρανση αποτελεί την διαδικασία εκείνη που προκαλείται λόγω της χρόνιας έκθεσης στην UV (Ultraviolet Radiation-UV). Οι υπεριώδεις ακτίνες (κυρίως οι UVA) διαπερνούν την επιδερμίδα και φθάνουν στο χόριο όπου προκαλούν μια χρόνια, χαμηλής βαρύτητας φλεγμονή, αποτέλεσμα της οποίας είναι η παραγωγή ελευθέρων ριζών και η ενεργοποίηση ορισμένων πρωτεολυτικών ενζύμων (μεταλλοπρωτεινάσες της μήτρας –Matrix metalloproteinases-MMP`s). Αποτέλεσμα αυτών είναι η καταστροφή του κολλαγόνου και των ελαστικών ινών του χορίου, η απώλεια της ελαστικότητας του δέρματος και η εμφάνιση ρυτίδων. Τα συμπληρώματα κολλαγόνου διατείνονται ότι αντιστρέφουν αυτή τη φυσική απώλεια κολλαγόνου, αλλά είναι δύσκολο να πειστεί κάποιος με ποιο τρόπο η λήψη τους δύναται να βοηθήσει αφού:

1. Το πόσιμο κολλαγόνο αποτελεί μια μεγάλου μεγέθους πρωτεΐνη, η οποία δεν μπορεί να απορροφηθεί, αλλά διασπάται στα επιμέρους αμινοξέα.

2. Το πόσιμο κολλαγόνο αποτελεί βόειας προελεύσεως, δηλαδή προέρχεται από τον αρθρικό χόνδρο αγελάδας, άρα λοιπόν είναι τύπου ΙΙ, ένας τύπος ο οποίος δεν απαντάται στο δέρμα, τα νύχια και τα μαλλιά. Πώς συμβάλλει λοιπόν στην υγεία του δέρματος, των μαλλιών και των νυχιών;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Η λέξη προβιοτικό είναι σύνθετη από τη λατινική λέξη pro που σημαίνει υπέρ και την ελληνική λέξη βίος ή ζωή. Σε ελεύθερη μετάφραση λοιπόν τα προβιοτικά είναι μικροοργανισμοί «υπέρ της ζωής». Αν και πολλοί διαφορετικοί ορισμοί έχουν αποδοθεί σε αυτά τις τελευταίες δεκαετίες, σύμφωνα με τον παγκόσμιο οργανισμό υγείας ο όρος χρησιμοποιείται για να προσδιορίσει ένα βακτηριακό προϊόν το οποίο πρόκειται να ευεργετήσει την υγεία του ανθρώπου-ξενιστή. Οι τρεις βασικές πτυχές του ορισμού είναι:

  • Οι μικροοργανισμοί (βακτήρια) είναι ζωντανοί οργανισμοί.
  • τα βακτήρια χορηγούνται δια της στοματικής οδού.
  • τα βακτήρια πρέπει να είναι ικανά να φτάσουν στο έντερο ζωντανά προκειμένου να έχουν κάποια επίδραση στην ισορροπία της εντερικής χλωρίδας. Τα πρεβιοτικά ορίζονται σαν: Δυσαπορρόφητα συστατικά των τροφίμων που επιδρούν ευεργετικά στον καταναλωτή διεγείροντας την ανάπτυξη και την αύξηση της δραστηριότητας ενός ή ορισμένων ειδών βακτηρίων στο παχύ έντερο, βελτιώνοντας έτσι την υγεία του ανθρώπου-ξενιστή τους (Gibson and Roberfroid, 1995). Δηλαδή πρόκειται για άπεπτες ίνες τις οποίες καταναλώνουν τα βακτηρίδια της εντερικής χλωρίδας.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Η λήψη των προβιοτικών δεν πρέπει να γίνεται με ζεστά ροφήματα για την μη καταστροφή των βακτηριακών στελεχών. Για τον ίδιο λόγο πρέπει να λαμβάνονται τουλάχιστον 2 ώρες πριν από την λήψη αντιβιοτικών.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Σε όλα τα προβιοτικά σκευάσματα της Lamberts τα στελέχη που χρησιμοποιούνται:

  1. είναι ζωντανά
  2. έχουν χρησιμοποιηθεί σε κλινικές μελέτες σε ανθρώπους
  3. ανευρίσκονται σε πολύ μεγάλο αριθμό (4 δις στο Acidophilus extra 4, 6 δις στο Probioguard, 6 δις στο Saccharomyces Bulardii και 10 δις στο Acidophilus extra 10), κάτι που αυξάνει τις πιθανότητα αποικισμού του εντέρου
  4. είναι αποξηραμένα σε υψηλές θερμοκρασίες και περιβάλλονται από ένα οξεάντοχο κάλυμμα από πολυσακχαρίτη για την προστασία από το όξινο pH του στομάχου
  5. συσκευάζονται σε ειδική συσκευασία (προστατεύει την βιωσιμότητα των βακτηριδιών)

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Κάθε βότανο οφείλει την δράση του σε μια φυτοχημικά δραστική ουσία. Οι φυτοχημικά δραστικές ουσίες του εκάστοτε βοτάνου, ανευρίσκονται εντός των κυττάρων ενός συγκεκριμένου τμήματος αυτού. Για την παρασκευή ενός συμπυκνωμένου εκχυλίσματος βοτάνου, το τμήμα του βοτάνου που περιέχει τις φυτοχημικά δραστικές ουσίες εμβαπτίζεται σε νερό ή αλκοολούχο διάλυμα (βοηθώντας στην μείωση της σκληρότητας του κυτταρικού τοιχώματος), το οποίο αφήνεται σταδιακά να εξατμιστεί. Εν συνεχεία υπόκειται σε υψηλή πίεση (για την ρήξη του κυτταρικού τοιχώματος) και παράγεται το εκχύλισμα. Το παραγόμενο εκχύλισμα το οποίο περιέχει σε υψηλές συγκεντρώσεις την ή τις φυτοχημικά δραστικές ουσίες (π.χ. allicin του σκόρδου ,gingenosides στο ginseng κτλ) υπόκειται στην διαδικασία της τιτλοδότησης. Η διαδικασία αυτή παρασκευής εξασφαλίζει την παρασκευή φαρμακοτεχνικών μορφών (κάψουλες ή ταμπλέτες) με συγκεκριμένη και ακριβώς καθοριζόμενη περιεκτικότητα φυτοχημικής ουσίας ανά ταμπλέτα ή κάψουλα.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Η παρασκευή τιτλοδοτημένων εκχυλισμάτων παρέχει τα κάτωθι πλεονεκτήματα:

  • Αποτελεσματικότητα. Η ποιότητα του χρησιμοποιούμενου βοτάνου όσον αφορά στις φυτοχημικά δραστικές ουσίες εξαρτάται από πολλούς παράγοντες όπως: συνθήκες καλλιέργειας (ηλιακή ακτινοβολία, νερό, χρήση ή όχι λιπασμάτων), συνθήκες συγκομιδής, αποθήκευσης, αποστείρωσης και παραγωγής. Με την τιτλοδότηση εξασφαλίζεται ότι η παραγόμενη φαρμακοτεχνική μορφή παρέχει τα επίπεδα της φυτοχημικά δραστικής ουσίες για την επίτευξη μιας συγκεκριμένης βιολογικής δράσης.
  • Ασφάλεια. Όπως προαναφέρθηκε οι φυτοχημικά δραστικές ουσίες ανευρίσκονται συνήθως σε συγκεκριμένο τμήμα του βοτάνου. Αντιστοίχως ουσίες δυνητικά τοξικές δύναται να ανευρίσκονται σε άλλα τμήματα του βοτάνου. Η τιτλοδότηση εξασφαλίζει την παροχή μόνο της ωφέλιμης και ασφαλούς ουσίας που εξασφαλίζει την επιδιωκόμενη βιολογική δράση σε ποσότητα που δεν προκαλεί τοξικότητα.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Όλα τα σκευάσματα βοτάνων της Lamberts είναι τιτλοδοτημένα με βάση το επίπεδο της φυτοχημικά δραστικής ουσίας. Λίγες εταιρείες συμπληρωμάτων διατροφής διαθέτουν το εύρος βοτάνων που προσφέρει η Lamberts. Στην Lamberts πιστεύουμε ότι είναι πολύ σημαντικό να χρησιμοποιούμε τιτλοδοτημένα εκχυλίσματα βοτάνων. Αυτό συμβαίνει γιατί η χρήση “ολόκληρου του βοτάνου” μπορεί να ακούγεται εντυπωσιακή αλλά στην ουσία αποτελεί ένα αποξηραμένο φυτικό συστατικό με μεγάλη περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες και μικρή περιεκτικότητα σε δραστικά συστατικά. Για τον λόγο αυτό είναι δύσκολο να υποστεί πέψη και απορρόφηση. Όλα τα βότανα της Lamberts είναι σε συμπυκνωμένη μορφή και διαλυτά για επίτευξη της μέγιστης απορρόφησης και συνεπώς της μέγιστης δυνατής αποτελεσματικότητας.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Το ιχθυέλαιο της Lamberts, υπόκειται σε μία εξελιγμένη διαδικασία καθαρισμού και απόσταξης η οποία διασφαλίζει ότι το τελικό προϊόν είναι σχετικά άοσμο, με επίπεδα ρύπων πολύ κατώτερα από τα αυστηρά θεσπισμένα ανώτατα όρια της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η προστασία του ελαίου εντός της κάψουλας από την οξείδωση, επιτυγχάνεται χάρη στην προσθήκη φυσικής βιταμίνης Ε. Τα ιχθυέλαια της LAMBERTS θεωρούνται ως τα πλέον ασφαλή, αποτελεσματικά και μη τοξικά προϊόντα παγκοσμίως.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Το λάδι από λιναρόσπορο (FLAX SEED OIL), επειδή είναι φυτικής προέλευσης.