/, Διατροφή, Υγεία/Παχυσαρκία: αντιμετωπίζοντας την με γυναστική & προϊόντα αθλητικής διατροφής

Παχυσαρκία: αντιμετωπίζοντας την με γυναστική & προϊόντα αθλητικής διατροφής

Η παχυσαρκία αποτελεί προδιαθεσικό παράγοντα εμφάνισης καρδιαγγειακών συμβαμάτων. Ωστόσο, η σωματική άσκηση συμβάλλει τόσο στον έλεγχο του σωματικού βάρους όσο και στη μείωση της πιθανότητας εμφάνισης καρδιαγγειακών νοσημάτων. Έχει πλέον δημιουργηθεί μία ολόκληρη κουλτούρα γύρω από την άσκηση ως το μέσο αποτελεσματικού ελέγχου του σωματικού βάρους.

Πλέον, ολοένα και περισσότεροι επαγγελματίες ή ερασιτέχνες αθλητές, καθώς και γυμναστές, αναζητούν προϊόντα αθλητικής διατροφής για τον έλεγχο του βάρους. Τα προϊόντα αυτά σε συνδυασμό με τη σωματική άσκηση συμβάλλουν σημαντικά και στην αντιμετώπιση της παχυσαρκίας. Για την κάλυψη των αναγκών αυτών η Lamberts Performance, παρέχει ορισμένα από τα καλύτερα και υψηλότερης ισχύος προϊόντα αθλητικής διατροφής.

Αντιμετωπίστε την παχυσαρκία, ελέγξτε το σωματικό σας βάρος

Σε κάθε περίπτωση, η παχυσαρκία και το σωματικό βάρος ελέγχονται σε συνεργασία με τον αρμόδιο ειδικό, δηλαδή τον θεράποντα ιατρό. Εκείνος θα σας προτείνει την διατροφή, η οποία σε συνδυασμό με την κατάλληλη άσκηση θα θωρακίσει την υγεία σας. Τα δεδομένα πάνω στα οποία διαμορφώνονται οι κατευθύνσεις των ειδικών είναι τα εξής:

  • Ένα αρνητικό ενεργειακό ισοζύγιο της τάξης των 500Kcal ημερησίως (3500 Kcal, εβδομαδιαίως), οδηγεί στην εβδομαδιαία απώλεια περίπου μισού κιλού λίπους. Αυτό επιτυγχάνεται είτε με την μείωση των προσλαμβανόμενων θερμίδων, είτε με αύξηση του καταβολισμού, είτε με συνδυασμό των δύο ανωτέρω.
  • Δίαιτες υψηλής πρωτεϊνικής πρόσληψης δεν προάγουν μόνο την σύνθεση μυϊκών πρωτεϊνών, αλλά συγχρόνως αυξάνουν τον μεταβολικό ρυθμό του μυϊκού ιστού. Αυτό αυξάνει την συνολική ικανότητα του οργανισμού στην καύση του λίπους. Σύμφωνα και με τις τελευταίες βιβλιογραφικές αναφορές συνίσταται η κατανάλωση 2-3gr πρωτεΐνης/kg σωματικού βάρους ημερησίως.
  • Καταναλώστε 6 γεύματα ημερησίως. Η κατανάλωση μεγαλύτερου αριθμού γευμάτων με μικρό θερμιδικό φορτίο συμβάλλει στην ενίσχυση του μεταβολικού ρυθμού. Παράλληλα, με τον τρόπο αυτό μειώνεται η πιθανότητα να αποθηκευτεί στον οργανισμό η περίσσεια των θερμίδων με τη μορφή λίπους.
  • Ο σχεδιασμός του προγράμματος εκγύμνασης πρέπει να περιλαμβάνει αρχικά την επίτευξη μιας ισχυρής αερόβιας βάσης. Στη συνέχεια διαμορφώνεται ένα πρόγραμμα σταδιακά αυξανόμενης αναερόβιας εκγύμνασης και εκγύμνασης αντοχής.
  • Συμβουλευτείτε τον θεράποντα ιατρό. Σε πάσχοντες από υποκείμενα νοσήματα (σακχαρώδης διαβήτης, στεφανιαία νόσο, οσφυο-ισχιαλγία κ.α.) ο σχεδιασμός του προγράμματος εκγύμνασης πρέπει να εξειδικεύεται.

Σε κάθε περίπτωση, η παχυσαρκία και το σωματικό βάρος ελέγχονται σε συνεργασία με τον αρμόδιο ειδικό, δηλαδή τον θεράποντα ιατρό.

Παχυσαρκία: αντιμετωπίζοντας την με γυναστική & προϊόντα αθλητικής διατροφήςΠαχυσαρκία: αντιμετωπίζοντας την με γυναστική & προϊόντα αθλητικής διατροφής

2021-04-06T16:46:00+00:00 Ιανουάριος 15, 2018|